If it kills me

Nu har jag alltså undergått den första riktiga fys-träningen inför kommande fotbollssäsongen. Av någon mysko regel så är vi inte tillåtna att röra en fotboll under hela december eller januari, vilket inte innebär vila, utan plågsam konditionsträning. Kul...

Grejen är den att jag inte är van att någon står med en piska över ryggen och eggar på. Vilket det är här. Snabbare, snabbare, snabbare!

Så illa var det inte, men om man har i baktanke hur otränad jag är just nu, så var det ett under att jag överlevde träningen. Tydligen så var det ett lugnt pass, för en mjukstart ... Tydligen.

Debbra tröstade mig när jag kom hem med inbakad brieost, så nu är jag tillbaka på ruta 1 igen. Men misströsta ej, jag har träning imorgon igen, och dagen efter det, och dagen efter det och ...... Här tränar de nämligen varje dag efter skolan, oavsett vilken sport det angår. Och jag antar att det är därför som jag inte har sett så många överviktiga ungdomar ,i alla fall inte lika många  som jag trodde jag skulle se...



Ivrig att komma ut och använda mina springskor första gången på länge,l
yckligt ovetande om den kommande tortyren.

- Jag skrattar faran rakt upp i ansiktet, HAHAHA

Korkat och naivt...


Thanksgiving

Så vad finns det att säga om Thanksgiving? En högtid med mycket mat och trafik. Kalkonen jag fick smaka på var rökt, vilket var stört gott! Vädret var härligt och allt var väl med världen.




Svensk osötad äppelpaj, de var i början skeptiska över den osötade delen. För något utan socker kan väl aldrig var gott,eller?



Ett försök att få med lite grönt i bakgrunden, här har nu alla löv fallit till marken.


Sned...


Collage fotball

Gick för första gången på ett Collage fotball game, den här helgen. Vilket inte var en 2 timmars match, utan en heldags event. Matchen började kl 12 och vi var på plats redan vid 9. ”Tailgating” kallas det visst. Bord, stolar, grillutrustning,mat i stora lass, till och med en tv, allt man ev skulle behöva ,var medtaget. Massvis med folk var det också, amerikaner gör nämligen allt kan till en fest. Själva matchen förstod jag inte så mycket av, även om mitt sällskap gjorde det bästa de kunde för att förklara det för mig.

Det som underhöll mig mest var uppträdandena i halvtid. De uppmärksammade veteraner. Alla i arenan ställde sig upp och stämningen var uppblåst av deras stolthet över sin militär. Orkestern formerade sig efter vilken grupp av militären de för tillfället pratade om, och det var faktiskt mäktigt att se.. De flög över arenan med jas-plan, hade fyrverkerier och släppte ballonger. Kunde inte låta bli, utan var tvungen att skratta lite åt dem. Det räcker inte med lagom här inte... Ju större ju bättre!


The Army


The Navy


Självklart är det självaste frihetsgudinnan som fyrverkerierna kommer från.
Och det räcker inte med en flagga, man behöver faktiskt 4 , för man kanske har missat vert man är eller nått sånt! Hemska tanke!


dadaaa

100 dagar i USA.
And I'm still alive! Några kilon närmare en hjärtattack bara


Imagaine... not abusing awesome music...

Dagens citat: I don't watch or keep up the news,because  it makes me sad...



Och efter att ha genomgått det där så måste jag nog ta och hålla med.
Detta är altså republikanernas toppkandidat för presedent-valet nästa år. En riktig stjärna är han inte?!
En sådan intellektuell och bildad männsika!Precis den sortens person som man vill ha som president för världens största supermakt....
Eller? Inte övertygad om att du älskar honom än?



Imagine there's no pizza
I couldn't if I tried
Eating only tacos
Or Kentucky Fried
Imagine only burgers
It's frightening and sad


Nu då? Hur kan man inte dyrka något sådant? Herman Cain for President!
Åh ja just det, han har redan lyckats dra på sig en stämning för sexuella trakaserier.
Men som han sa, han la ju bara handen på hennes lår!Utan några sexuella avsikter alls!
back of haters!

Om han vinner valet 2012 så kommer jag också sluta titta på nyheterna, (eller i alla fall ge upp mina försök)
just saying...

Sale!Sale!Sale!Sale!

Igår åkte vi upp till Debbras mammas hus, hon bor nämligen i ett "desperate housewifes " likt kvarter, och det är perfekt, då vi skulle ha en yardsale.

Debbra har en liten besatthet med kuponger, och som allt är i staterna så halv gör man inget. Om man samlar på kuponger så samlar man på kuponger! Grejen är den att här kan man dubbla kupongerna på en och samma vara , vilket resulterar i att man kan får varorna näst intill gratis.
EN gång fick hon affären att betala henne för att ha med sig produkterna hem, då hennes kuponger var värda mer än varorna hon köpte. Det är galet!

Nu ville hon hur som helst bli av med lite överflödiga grejor som hon samlat på sig= ha en yard sale








Sweden is going to hell

Mycket var jag förberedd på när jag satte mig på planet och flög över Atlanten, hit till USA. En hel resväska full med smått och gott som ev skulle behövas under årets gång. En sak jag däremot inte var förberedd på var att bli ifrågasätt på ,hur jag kan tro på vetenskap, på evolutionen. Jag var beredd på frågor angående religion, varför jag inte tror på gud, etc. Men när frågan blev omformulerad till Hur kan du tro på vetenskap, blev jag så totalt chockad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Det kanske låter arrogant och korkat av mig, men tanken att kristna(baptister) inte tror på evolutionen har aldrig slagit mig förut. Att argumentera för evoulutionen är faktiskt svårare än man tror, att allt runt omkring oss är resultat och bevis på att den existerar, är inget man kan använda, då de tror att allt runt oss är guds skapelser, och att det är bevis på gud, inte vetenskap.




Jag förväntade mig aldrig att bli idiot förklarad av att tro på Big bang.

-Så du tror att vi bara kom hit, poof!!

Jag blev helt mållös, jag antar det är så här religiösa känner sig när vi ifrågasätter deras religioner, och jag förstår deras vilja att omvända människor och slå in lite vett i deras huvuden. Men det är väl helt enkelt bara att acceptera olikheterna och move on.

- SÅ du tror inte ens på djävulen? Varför tror du då folk beter sig som de gör?



 Men jag kan ändå inte riktigt släppa det, hur argumenterar man för något som man tycker är så självklart som vetenskap?


i set fire to the rain

Spenderade helgen med de andra utbytesstudenterna, Isa och Paulina från Mexico och Clara från Tyskland.
Konstigt nog har vi upptäckt att vi liknar varandra mer än vi liknar Amerikanska tonåringar.
Jag tycker det är facinerande att vi beter oss mer liknav Mexicanare än  Amerikaner. Det känns trots allt som om Svensk-kultur borde vara mer som USAs än som Mexicos. Men det är ju tydligt att så är inte fallet.


Isa med sin gigantiska pasta-tallrik på Olive garden. Vi bestämde oss för att vi behövde en "night out" med lite riktig mat, så det fick bli smaker från Italien;pasta, vitlök och kyckling som mättade våra magar.


Brenda, våran representant som vakade över våran sleep-over, hade fixat så att vi kunde knyta lite halsdukar som kyrkan ska dela ut till de hemlösa, när de ger dem mat på onstagskvällarna. Det kyler på ordentligt på kvällarna nu. 


Obligatoriska tillhörheter på ett sleep-overparty är  ansiktsmasker, foton, och massvis av mat/godis.
Vi checkade av alla de grejorna, särskilt de sistnämda,i överflöd hade vi både foton och godis.

me encanta

Dagens citat...

På våran spanska lektion idag, var det någon som vräkte ur sig att våran söta, unga spanskalärare såg gravid ut. Alla blev chokade, skrattade lite, försvarade henne.. Hennes respons var ganska lugn trots allt och hon svarade på oroliga blickar genom att rycka på axlarna och säga
- Oh well I got thick skin.
- Wow, höhöhö, I never heard that excuse before... sa då en annan kille...

Det roliga var att han verkligen var seriös, han försökte inte ens vara rolig.Och det var det mest underhållande på hela dagen.





Hejsan,Hola, Hello!
Jag är en lantlolla från Värlmands djupa skogar ... Jag är dock för tillfället bosatt I South Carolina- USA. Japp, Jag har bytt ut min bekväma Svensson-livstil i landet-lagom, mot highschool, junkfood och fotballgames. Följ min blogg och se hur många kilon jag lägger på mig, glittriga tröjor jag köper och allt annat man kan hinna med under ett år i USA.

RSS 2.0