fight me

Då så... Ännu en sak avcheckad här borta.Jag har nu varit med om min första "fist-fight" i matsalen... Det, om något var precis som en halv taskig Amrikansk tonårsfilm. Eller det var rätt läskigt faktiskt, de höll på ett bra tag, innan de vuxna fick isär dem. Tyckte fruktansvärt synd om den gamla vaktmästaren som hamnade under dem när de ramlade ihop i en hög...
Ja, ja... Rätt intressant upplevelsa var det i alla fall, se hur hela cafeterian ( alla 2000 elever har lunch samtidigt) reste på sig, för att hejja på...
 -Fight !FIght!Fight!


tarred and feathered

Den hetaste hår-trenden här i USA är just nu att sätta fjädrar i håret, långa,korta,färgade eller naturliga
(inte så många naturliga dock, de verkar ha försmak för flashiga saker) 
Efter lite seriöst över läggande har jag kommit fram till att eftersom var och varannan brud äger en fjäder här, så borde jag också skaffa en... För att riktigt smälta in och bli ett med den amerikanska kulturen osv, osv... Plus att de sålde dem riktigt billigt till förmån för bröstcancer-fonden.
 Så -What the hell, tänkte jag, och skaffade en mörkblå som knappt syns..



Oh how I love Jesus

Igår, var en stor dag... Den kommer alltid finnas inpräntad i min hjärna som dagen klev in i guds hus..Twice...

Då min representants man är präst här i Gaston, så var det en självklarhet för mig och Isabella att följa med till kyrkan för att lyssna, se, och be..( nej då, men det rimmade så bra) Att ta del av kyrkans söndagsaktiviteter helt enkelt.Uppe med tuppen var vi i alla fall, halv 7 steg vi upp och for iväg för att äta frukost i kyrkan. Och jag måste säga att för den frukosten har jag inget emot att gå till kyrkan på en söndag, twice...
 Jag kunde riktigt känna mina ådror klegga igen, bara av att titta på buffe bordet.Sen var det predikan och sjungande för hela slanten...Jag undar om man sjunger -oh how I love Jeusus ... nog många gånger, kanske man börjar tro på det tillslut... För i så fall kommer jag älska Jesus sjuuuuuukt mycket när jag återvänder till Sverige.

Vid 6pm bar det iväg igen, och även denna gång ringade -Oh how i love Jesus ... i kyrkans lokal.



Muffins, med kanel, äpplen, blåbär pumpa, mm scones, kanel kringlor, frukt ,youghurt mmmmmumma


Behöver jag tillägga at vi åt tills vi sprack?


Guardian Angel

Okej... Den senaste veckan har jag inte kunnat blogga så mycket, men det finns en anledning dör det.

Jag har nämligen bytt familj. Eller rättare sagt, jag bor inte längre med min gamla värdfamilj, men jag har ännu inte fått min nya ”fasta” familj, utan bor med min representant ute på vischan.Isabella också (för de som undrade). Så framtiden är just nu lite oklar, men mest sannolikt kommer jag och hon inte fortsätta bo tillsammans , utan få två olika hem. Vi kommer dock fortsätta gå i skolan tillsammans, vilket både jag och hon är glad över.
Hur som helst, idag har vi haft en pyssel-dag tillsammans med våran representants dotter Nathalie. Det var jättemysig och avslappnande. Vi gjorde små guardian angels hallsband. Nathalie lånade också sin pojkväns golfbil och körde runt oss i. En perfek fredags eftermiddag helt enkelt.



Våra små ängla-halsband. Jättegulliga och simpla.


Close-up


Som utbytesstudent får man inte köra något fordon at all... Men man får väl låtsas iallafall?!


Just Breath


Vamos a la playa

I lördags var jag vid havet för första gången sen jag kom hit. Det var helt underbart!
Så oerhört avslappnande att ligga i solen och höra vågorna slå in mot stranden. Betrakta alla människor som beter sig mer eller mindre normalt. Men det var inte en dag av bara slappande,
jag använde en wakeboard för första gången i mitt liv också... Det var jättekul,  
fast jag sög på det.

Efter några timmar i strålande sol lyckades jag bli någon nyans brunare, (yeees!!!)
Men som ni kommer se på fotorna, ser jag fortfarande helt absurt vit ut brevid alla andra.
Ja ja, jag jobbar iallafall på det...



l
Tori, Ashley Shayla och jag leker badvakter


Vit som ett spöke eller?!


Det var Shaylas födelsedag, så efter en lång dag på stranden åkte vi hem till hennes pappas hus, där vi firade henne tillsammans med de närmaste av hennes vänner. Mycket mysigt!


Shayla imitten med regnbågsklänning




Shayla blåser ut ljusen

 Håll koll på kameran!!!


Såååå... Hur är vädret hemma i Sverige?

To school for cool

Skolan här är väldigt annorlunda uppbyggd, de delar in året i 2 terminer, men man studerar endast 4 ämnen per period. I januari är det slutprov, och efter det får man 4 nya ämnen. De olika ämnena har olika många ”credits” , för att ta examen varje år måste man ha ett visst antal credits. På så sett förhindrar skolan eleverna från att bara välja "slappämnen".

 Som utbytesstudent är man tvungen att ta US-history och engelska. Skolan jag går på, vill också att jag tar en matte klass och en No- klass, men det verkar inte som om alla utbytesstudenter blivigt ombedda om detta.

Så den här terminer kommer jag läsa;

  • Biologi, som hittills varit mest som atomfysik, och den absolut svåraste klassen ( kom igen, jag fattar inte ens det där på svenska ju!)

  • US History, den mest underhållande klassen, läraren är jätterolig och har en ständig sarkastisk underton,( vilket jag inte tror alla studenter uppfattar, vilket gör det ännu roligare)

  • Journalistik, den minst krävande klassen, förvånansvärt nog, mycket design på datorerna, också den enda klassen vi får lämna skolas område, för att tigga pengar för skolans skoltidning(som är nästa termin= vi får inte vara med och skriva den)

  • Spanska, som är betydligt lättare här än hemma, men som fortfarande är utmanande pga att det är grymt svårt att bli undervisad ett tredje språk, med sitt andra språk...

    Grejen är den att de bara placerat mig i avancerade klasser den här terminen , så kallade CP;klasser (Collage Preparing) så att tänka på det här som ett sabbats år, det kan jag ju bara glömma.


    Hmmm, ja... Fick se den här skylten innan jag fick reda på vad CP stod för här.

    BC:


    Framsidan av skolan (ser det inte ut precis som filmen Grease skola!?) 

 


...wait for it....



Lets go to the mall!!

You can check-out any time you like, But you can never leave!'

Lite fler bilder fran igar...
Pa mandag ar det labor-day, dvs skolan ar stangd och vi har lang-helg...
WooopWooop



Warm smell of colitas, rising up through the air
Up ahead in the distance, I saw shimmering light
My head grew heavy and my sight grew dim



She got a lot of pretty, pretty boys she calls friends
How they dance in the courtyard, sweet summer sweat.


Some dance to remember, some dance to forget


And she said 'We are all just prisoners here, of our own device'




Welcome to the Hotel California
Such a lovely place (Such a lovely place)
Such a lovely face
They livin' it up at the Hotel California
What a nice surprise (what a nice surprise)
Bring your alibis


'm just a sweet transvestite From Transexual, Transylvania.

Idag akte vi till en PrideFestival downtown i Columbias collage omrade. Jag maste saga att det var den vackraste omgivningen jag har sett sen vi kom hit! Gront, lummigt och med vattenanordningar overallt!
Jattefint var det, sa vi passade pa att fota sa mycket vi kunde, for det var inte bara naturen som var interesan. Alla manniskor var helt underbara,de kom helt plotsligt upp och borja prata med oss, for att sen forsvinna lika fort med ett -Talk to you later....
Det var ocksa beundransvart att de beholl sina kostymer och udda utstyrslar pa, vi "normalt" kladda manniskor holl pa att do av varmeslag, sa jag kan bara forestalla mig vad de gick igenom...
Sammanfattning: En mycket bra dag som avslutades med sushi och vindruvor



Don't judge a book by its cover
I'm not much of a man by the light of day,
But by night I'm one hell of a lover
I'm just a Sweet Transvestite from Transexual, Transylvania.





Jag och Isabella skaffade oss flickvanner nar vi var dar... Att anpassa sig var ju sjalva poangen med den har resan....
Ar det inte komiskt att jag och Isabella ser ut som dvargar pa en forsta bilden och jattar pa den andra?




En av manga sma vattenfall som fanns pa campusen. Skulle kunnat gatt runt dar i en evighet! Tyvar fick man inte bada i dem, (slutsatsen vi fick fram efter ha sett ca 100 skyltar om det)

So let me show you around, maybe play you a sound
You look like you're both pretty groovy
Or if you want something visual that's not too abysmal
We could take in an old Steve Reeves movie.

Presentation 1; Isabella

Det här är Isabell: Isa eller Isabella som hon föredrar att bli kallad.
Hon är utbytesstudent från norra Mexico och vi kommer dela rum tillsammans det kommande året. Vi har hittills inga riv/bitmärken någon av oss, utan kommer överrens bra (phuu) .... Det var upplagt ganska bra där annars, perfekt för catfights och drama. (Kanske för tidigt att säga något dock, efter endast 3 veckor?!eller?! )
Hon är ett år äldre än mig, gillar hellokitty och läppstift. Ni kommer nog få vänja er med -Jag och Isabella si,-Jag och Isabella så, eller - Sen ska jag och Isabella...


Smygfoto av Isa som jag tog i skolan.(Vi får inte ha med någon elektronik i skolan, at all!)



Ni kommer antagligen också få vänja er av egobilder på oss. Enjoy...










honest to god



Mina inköp inför skolåret....
Allt detta,väska,block,lunchbox,pennor mm , kostade endast på 300 kr.
Allt är oerhört billigt här jämfört med hemma. Det är kanske inte den bästa kvalitén på sakerna (slitage efter 2veckors användande) men de är perfekta om man bara ska göra som mig, och bara använda dem i ett år.



Hejsan,Hola, Hello!
Jag är en lantlolla från Värlmands djupa skogar ... Jag är dock för tillfället bosatt I South Carolina- USA. Japp, Jag har bytt ut min bekväma Svensson-livstil i landet-lagom, mot highschool, junkfood och fotballgames. Följ min blogg och se hur många kilon jag lägger på mig, glittriga tröjor jag köper och allt annat man kan hinna med under ett år i USA.

RSS 2.0